Do we dress to Impress

Dhënia dhe marrja e këshillave nuk është asnjëherë humbje kohe, as edhe në modë. Veshja është një problem global në kuptimin pozitiv, por a mund të jemi ne problemi?
Një mëngjes, unë kam qenë duke pirë një kafe në cep të rrugës, duke kontrolluar e-mailin tim, dhe duke pritur për një mik. E vetme në bar, e rrethuar nga njerëz të biznesit, fillova të shkruaj këtë blog i cili duhej të jetë më mirë se ai i mëparshmi, sepse kjo është ajo që unë dua, dhe të tjerët presin nga unë. Pasi që unë jam e lidhur në këtë rrjet të modës, shumë njerëz filluan të më pyesnin për Prishtina Street Style dhe duke kërkuar mendimin tim kritik rreth modes. Kjo është arsyeja pse unë e bëra top 10’shen herën e fundit. Sot, nuk do të thotë që unë nuk mund të gjeni një temë për të shkruar, përndryshe është goxha e lehtë të kërkosh dhe të kopjosh nga revistat online apo blogat, të cilën unë nuk e bëj asnjëherë. Pra, unë dua të flas për një marrëdhënie psikologjike mes imazhit dhe pritjes e cila është shumë e rëndësishme për të kuptuar arsyen se ku i shpenzojmë ne paratë.
A vishemi për t’i bërë përshtypje gjinisë së kundërt? Apo vishemi që t’i bëjmë njerëzit xheloz, duke qenë origjinal (ose duke pretenduar se jemi). Kohët e fundit, një agjenci modelimi më ftoi në një party, për tu takuar me modelet e reja të cilat kishin pushtuar vendin me pamjen e tyre. Shume meshkuj qe mua me pelqejne per dukjen e tyre, me intereson a ikenaq dukja e tyre edhe ata personalisht? HAHA!
Më kujtohet njëri nga djemtë, I cili kishte të veshura një pale gjinse të grisura, dhe një këmishë të ngushtë, e cila qartë e tregonte trupin e tij të formësuar. (cfare marrezie!) Pra, e shihni?! Ai në njëfarë mënyre më impresionoi mua. Ai mund të jetë veshur për ti impresionuar të tjerët ( sjam e sigurt). Por si do që të jetë ai arriti të më impresionoj mua.
Dua të them që veshtja të cilen e zgjedhim jo gjithmonë shpreh atë që ne përpiqemi ta aplikojmë. Unë shpesh vishem që të jem në qendër të vëmendjes, të dukem tërheqëse për ndonjë djalë që mua më pëlqen, apo për ndonje që vuaj ta di se a është “single”, dhe shpesh vetëm për moden!) t’iu treguar vajzave që unë fshij këpucët me atë që ato veshin. ( mos me predikoni per moden.

 

Ka një dallim të madh, edhe pse subjektive. Partit, konferencat, dhe të pashmangshme për të vendosur në lloj situatash? A na vështrojnë njerëzit ndodh që ka një kod veshje, por kryesisht kjo është takimet në të cilat marrim pjesë janë pothuajse atë që ju vishni. Por, a bëjmë zgjedhjen e gabuar në këto kur ne veshim ‘diçka’? Ata vërtetë bëjnë. Kjo është arsyeja pse kam përmendur pikën këshilluese në nën titull. Është mirë për të marrë disa këshilla nga pasqyra, dhe një pasqyrë mund të jetë çdo gjë që ju të ndjehen të lirë të këshilloheni me të. Unë nuk besoj të gjithë kanë një motër ‘ Fashionista ‘, por unë e kam dhe unë jam shumë me fat. Ajo është pasqyra me të cilën unë këshillohem. Unë zakonisht e thërras atë, i dërgoj një foto, apo edhe e përshkruaj atë që unë dua të vesh. Nuk ka asgjë për të qeshur kur ne vishemi për të impresionuar, por mendoj se si ajo përshtypje mund të jetë? Është në rregull, nëse nuk të bën se cfar njerëzit thonë, por mos harroni, ne jetojmë në një shoqëri plotë paragjykime dhe komente, dhe kur është fjala për ato momente të vështira për të vendosur për veshjen tuaj, atëherë është më mirë ta impresiononi veten.

[Photo-by-Michael-Dweck]
Pëgaditur nga: Irene Begolli, (Origjinali është në gjuhën Angleze)